RED Scarlet-X kamera puštena u prodaju

18.11.2011
RED Scarlet-XOvo je zaista velika vest! Dugo i nestrpljivo iščekivana RED SCARLET kamera, najavljena pre oko tri godine, je napokon u prodaji!

RED Scarlet-X je mlađa sestra čuvenog RED Epic modela, verovatno najbolje digitalne filmske kamere koja se koristi u Holivudu. Za razliku od RED Epic, RED Scarlet-X je više kompaktna (manje modularna), slabijih karakteristika (kada je u pitanju visoki framerate), manjih dimenzija i naravno značajno niže cene. RED Scarlet-X je dovoljno modularna da se njene najvažnije komponente mogu zameniti onima novije generacije koji će se pojaviti u budućnosti, što znači da još dugo godina neće postati zastarela.

S obzirom na cenu i karakteristike RED Scarlet-X je najveći konkurent najskupljim profesionalnim HDSLR fotoaparatima (koji se mogu koristiti i kao video kamere).

Prva i verovatno jedina loša vest o RED Scarlet-X modelu je da će njena cena razočarati neke od onih koji su je najviše iščekivali. Mnogi su očekivali da će RED Scarlet koštati od 3 do 5 hiljada dolara. Medjutim prodaja RED Scarlet-X modela je počela po ceni od 9,750 dolara. A da bi kamera mogla da se upotrebljava potrebno je još opreme (monior za RED kamere, baterije, modul za snimanje, REDMAG memorijska kartica i još ponešto), što sve ukupno košta oko 15000 dolara (oko 11000 evra). To nije mnogo u poređenju sa ostalim profesionalnim kamerama približno istih karakteristika ali će mnogi filmmakeri amateri koji su pokušavali uštedeti za RED Scarlet verovatno morati odustati i zadovoljiti se nečim jeftinijim.
Za diskusiju i pitanja na ovu temu možete koristiti naš forum
>>Za učestvovanje na forumu registracija nije neohodna<<