Besplatni zvučni efekti i muzika za filmove na JewelBeat.com

Besplatni zvučni efekti i muzika za filmove na JewelBeat.com

Filmska muzika i "filmski zvukovi" spremni za korišćenje u vašim filmovima, besplatno.
Jedan od velikih problema za filmmakere amatere je nedostatak fimske muzike i filmskih zvukova. Čak i najbolji video snimci, bez odgovarajućih pratećih zvukova i pozadinske filmske muzike, teško može da dobije onu karakterističnu "filmsku" atmosferu.
Srećom, jedna nova muzička kompanija, na svom sajtu nudi veliki broj takve muzike besplatno: Royalty Free Music - JewelBeat.com

Pored potpuno besplatne JewelBeat će uskoro nuditi i "Royality Free" muziku. Sekcija sa potpuno besplatnom muzikom će i dalje ostati.

Šta znači "ROYALITY FREE" ?

FREE znači besplatno.

ROYALITIES znači "procenat od zarade" ili "procenat od prihoda" ili "procenat od prodaje". To je ono kada na primer neko kaže "nemam određenu platu nego radim za procenat od prodaje".
Primer: Kada neko učestvuje u nečemu što će kasnije da se prodaje onda umesto da bude plaćen unapred određšenom sumom novca, može raditi za procenat. Kasnije kada se bude odvijala prodaja njemu će pripadati odrđeni procenat od tih prihoda.

ROYALITY FREE znači "oslobodjeno plaćanja procenta" ili "bez plaćanja procenta". To ne znači da je besplatno već da kasnije nema plaćanja Royalities-a. Znači plaća se unapred jedna fiksna cena.
Ponekad je "royality free" povoljnije a ponekad skuplje. Sve zavisi od slučaja do slučaja.

Više o načinima plaćanja autorskih dela ćemo u posebnom tekstu. Uskoro...

Muzički loop-ovi (music loops) idealni za filmmakerske potrebe

Muzika sa JewelBeat je visokokvalitena i pripremljena kao takozvani loop-ovi (music loops). To znači da može da se ponavlja u krug koliko god želite i celo vreme zvuči usklađeno i povezano. Na primer pozadinska muzika za napete scene može da se "vrti" koliko god traje ta napetost u sceni. Nije vam potrebno muzičarsko znanje da biste ih upotrebili. Vi treba sam odobro da odredite trenutak kada zvuk počinje.
 video majstor, 26.2.2011
Za diskusiju i pitanja na ovu temu možete koristiti naš forum
>>Za učestvovanje na forumu registracija nije neohodna<<