Plejeri

Plejeri

Programi za gledanje videa

Plejeri za razne video fajlove

Ovo su univerzalni plejeri sa kojima možete gledati sve i svašta.

KMPlayer

besplatan
Odličan plejer koji ne zavisi od ugrađenih kodeka jer ima ugrađeno sve što mu treba. Posebno se dobro pokazao u puštanju oštećenih video fajlova. Glavni nedostatak mu je u tome što ima "previše" opcija pa se korisnici sa manje znanja teško mogu snaći u njegovim podešavanjima. Ali ako se ipak snađete primetićete npr. da može jako lepo da se podesi prikaz subtitla.
http://www.kmplayer.com/forums/index.php
http://www.free-codecs.com/download/KMPlayer.htm

VLC media player

besplatan
Veoma moćan plejer za različite video formate i video streaming protokole. VLC takodje ima ugrađene sve potrebne komponente i ne zavisi od posebno instaliranih kodeka. Prvenstveno je namenjen za strrimovanje (streaming) videa na umrežene kompjutere i kućne uređaje koji se mogu umrežiti. Upravo zbog njegove ozbiljnije namene i sam program deluje ozbiljno i obiluje mogućnostima. Može puštati i neke retke formate kao što je na primer MPEG-2 Transport Stream.
www.videolan.org
http://www.free-codecs.com/download/VideoLAN.htm

DivX Plus Player

besplatan
Oficijelni plejer za DivX format koji se dobija u sklopu divx paketa. Ne nudi previše opcija ali zato radi savršeno. Prilikom reprodukcije veoma verno prikazje boje i time zadržava puni kvalitet slike..Obavlja deblocking filtriranje kojim se otklanjaju pojava blockinga (kvadratići i muljanje po slici) tipična u mnogim loše enkodiranim "divx filmovima". U stanju je da otvori mnoge video fajlove sa kojima drugi plejeri imaju problema. Preporučujemo da paket DivX Software uvek imate instaliran na vašem računaru.
www.divx.com/

ViPlay 2.09

besplatan
Najbolji mali plejer. Veoma brz, jednostavan, intuitivan i pregledan. Sve što vam treba je na dohvat ruke a opet može sve da se podesi ako to neko želi. Veoma lep prikaz subtitlova i odlično rešeno podešavanje prikaza subtitla.
Ovaj plejer napravili su tvorci čuvenog Subtitle Workshopa pa ne iznenađuje da je i ViPlay sposoban prikazati subtitl u bilo kojem formatu. 
www.urusoft.net

BS.Player

postoji i besplatna i plaćena verzija
Ovaj plejer se nekada zvao "BSplayer" i bio je veoma popularan u vreme najveće popularnosti divx filmova. Kasnije sa izlaskom verzije 2.0 uz player se počeo dobijati i adware dodatak koji se korisnicima nije dopao pa je postao ozloglašen. Na sreću proizvođač ovog plejera je promenio kurs. Plejer se sada zove BS.Player, postoji i u besplatnoj i plaćenoj (PRO) verziji a ono što je možda najvažnije je da je BS.Player potpuno čist od nepoželjnih dodataka i radi bolje nego ikad pre. Veoma je brz i stabilan. Svakako jedan od najboljih današnjih plejera. Toplo preporučujemo svima.
www.bsplayer.org

Radlight 4

postoji i besplatna i plaćena verzija
Radlight 4 je odličan plejer koji je na žalost prošao prilično neprimećen. Napravili su ga vrhunski programeri koji su pioniri u razvoju kodeka i plejera za PC računare. Ima izuzetno lep korisnički interfejs i veoma dobro osmišljenu plejlistu. Verzija Pro ima dodatni filter za udvostručenje rezolucij Radlight 4 je odličan plejer koji je na žalost prošao prilično neprimećen. Napravili su ga vrhunski programeri koji su pioniri u razvoju kodeka i plejera za PC računare. Ima izuzetno lep korisnički interfejs i veoma dobro osmišljenu plejlistu. Verzija Pro ima dodatni filter za udvostručenje rezolucije sa kojim postiže najbolju moguću sliku u "DivX" filmovima.
www.radlight.net

Plejeri za DVD, VCD, Blu-ray Disc...

Plejeri prvenstveno namenjeni za puštanje DVD Video diskova tj DVD filmova. Ovi plejeri takođe puštaju VCD i SVCD diskove, MPG i VOB video fajlove. Neki od njih mogu da puštaju i nove Blu-ray Disc medije.

PowerDVD

Najpopularniji plejer za DVD filmove.
www.cyberlink.com

PowerDVD 6

Nove verzije PowerDVD-a su na žalost pretvorile PowerDVD u glomazni program sa gomilom nepotrebnih kompomnenti. Ako vas zanima isključivo puštanje DVD-a, preporučujemo da nabavite stariju verziju PowerDVD 6. PowerDVD 6 je mali program koji je izuzetno stabilan i odlično pušta DVD filmove.

TotalMedia Theatre 3 Platinum

Po mnogima, najbolji player za Blu-ray Disc medije. Takođe pušta DVD-e i veliki broj drugih popularnih formata videa. Korisno je i što pušta skoro sve formate snimljene digitalnim video kamerama kao npr. DV, AVCHD, AVCREC...
www.arcsoft.com

BlazeDVD Free

besplatan
Besplatna verzija  jednog od najboljih DVD plejera. Porpilično oslabljenih mogučćnosti ali to je ipak jedan od retkih besplatnih DVD plejera.
http://www.blazevideo.com/dvd-player/

Specijalizovani plejeri

Moyea FLV Player

besplatan
Najbolji plejer namenjen isključivo gledanju .FLV fajlova. Program je potpuno samostalan ne zahteva nikakve codece. Radi brzo i pouzdano i daje najlepšu sliku.
http://www.free-codecs.com/download/moyea_flv_player.htm
http://www.flvsoft.com/flv_player/

Swiff Player

besplatan
Plejer specijalizovan za SWF fajlove tj. flash interaktivne filmove.
http://www.globfx.com/products/swfplayer/

Media Centar programi - Plejeri specijalizovani za HTPC računare

HTPC računari su zapravo PC računari koji se koriste u dnevnoj sobi spojeni, na TV umesto na monitor. Ovi programi omogućavaju da uz pomoć samo nekoliko tipaka (na daljinskom upravljaču), puštate filmove, gledate slike itd. Naravno, možete ih koristiti i na običnom računaru ali nema potrebe.

XBMC

besplatan
XBMCOdličan besplatan media centar program. Veoma popularan. Jedini upadljiv nedostatak je što pomoću njega ne možete ni gledati ni snimati programe sa TV kartica.

CyberLink PowerCinema

Cyberlink PowerCinemawww.cyberlink.com

MediaPortal

besplatan
MediaPortalBesplatan media centar program visokih mogućnosti. Posebno je osmišljen da može da radi i kao media server i klijent za kućnu mrežu.
www.team-mediaportal.com
http://sourceforge.net/projects/mediaportal/

GB-PVR

besplatan
Besplatan media centar program
www.gbpvr.com

Programi za gledanje internet televizije

Miro

besplatan
Miro je univerzalni plejer koji omogućava pretraživanje i gledanje ogromnog broja besplatnih internet TV kanala i raznih videoklipova sa web stranica.
www.getmiro.com
video majstor, 26.7.2011
Za diskusiju i pitanja na ovu temu možete koristiti naš forum
>>Za učestvovanje na forumu registracija nije neohodna<<