RED EPIC-X kamera puštena u prodaju

02.09.2011
RED EPIC-X now shipping
RED EPIC-X warehouseEPIC kamera, ponos kompanije RED i jedna od najboljih digitalnih filmskih kamera koje trenutno postoje, počela je da se od danas  isporučuje i zvanično. Pre-proizvodne ručno izrađene EPIC-M su bile prodavane pojedinim filmadžijama i studijima još od decembra prošle godina a sada su serijski proizvedeni modeli EPIC-X zvanično dostupne svakome ko može da izdvoji 35000 dolara ili više.

Cena za osnovni model bez ikakvih dodataka, EPIC-X (BRAIN ONLY), je 34500 dolara. Pakovanje sa nekim najosnovnijim dodacima (mount za objektiv i modul za memorijske kartice) je 38000 dolara.

RED EPIC-X je revolucionarna kamera koja u izuzetno malom pakovanju sadrži vrhunske karakteristike, od kojih izdvajamo: 14 megapixelni MISTERIUM-X senzor, najnapredniji procesor koji može da prosledi sliku u punoj rezoluciji senzora brziinom do 120fps, video snima u rezolucijama do 5K (5120x2700) sa framerateom od 1 do 120fps. 4K snima sa framerateom do 150fps, 3K do 160fps i 2K do čak 250fps. Senzor je izuzetno osetljiv na svetlost i daje impresivne snimke. Dizajnirana je da bude DSMC (digital still and motion camera) tj. da može da se koristi i za snimanje filmova i za fotografisanje.

Među prvim visokobudžetnim filmovima koji će biti snimljeni (ili se već snimaju) RED EPIC kamerama su: The Girl with the Dragon Tattoo, The Hobbit (nastavak gospodara prstenova), Avatar 2, Resident Evil: Retribution itd...
Za diskusiju i pitanja na ovu temu možete koristiti naš forum
>>Za učestvovanje na forumu registracija nije neohodna<<