Video igre o filmmakingu i medijiskim poslovima

Video igre o filmmakingu i medijiskim poslovima

Možda niste znali ali postoji nekoliko video igara koje bi mogle biti zanimljive i poučne svima koje zanima filmmaking i posao upravljanja medijskom kompanijom

M.U.D. TV (Mad, Ugly, Dirty Television)

Simulacija upravljanja sopstvenom televizijom. Nova igra koja  je izašla u februaru 2010-e. Gradite sopstveni studio, zapošljavate ekipu, producirate emisije...
Igra izgleda kao da je za mladje ali kod menadžerskih simulacija nije važan izgled već mogućnosti upravljanja.

Oficijelni sajt od igre: www.mud-tv.com


M.U.D. TV
M.U.D. TV
M.U.D. TV

The Movies

The Movies cd coverU igri The Movies vi ste u ulozi holivudskog mogula, šefa gigantskog filmskog studija. Igra iz 2005-e godine. Razvijana četiri godine.
Igra je izuzetno detaljna i pokriva jako mnogo aspekata pravljenja filma i bavljenja filmskom produkcijom. Igra je dobila dosta visoke ocene i spada medju kvalitetnije menadžerske simulacije. Kritike su  uglavnom upućene na to da kako igra odmiče ima malo previše mikromenadžmenta i zadatka. Ali možda baš zbog toga je još više poučna.
The Movies
The Movies
The Movies

The Movies: Stunts & Effects

The Movies cd coverDodatak (expansion pack) za prethodno pomenutu igru "The Movies". ovaj dodatak omogućuje da u igri The Movies možete korisititi i kaskadere, dublere, korišćenje nekih filmskih efekata i još ponešto.

Playboy: The Mansion

Playboy: The Mansion cd coverU ovoj igri vi ste u ulozi Hugh Hefnera, osnivača čuvenog Playboy magazina i Playboy kompanije. U pitanju je nešto između menadžerske i socijalne simulacije. Gradite playboy vilu koja je vaše radno mesto, osnova vašeg ugleda i mesto organizovanja čuvenih žurki na kojima sklapate poznanstva i veze... Glavni deo igre je briga o časopisu ali takođe se kroz misije dolazi i do započinjanja produciranja filmova i Playboy televizije. Igra se manje bavi tehničkim detaljima a više marketingom i društvenim životom. Osim tehničkih detalja važna su i poznanstva, političke veze, prijateljstva sa popularnim osobama itd.
Kritičari nisu ovoj igri dali visoke ocene ali ipak dosta dobro je obuhvaćena čitava problematika vezana uz medijsku kompaniju, put do uspeha, probleme popularnosti...
Igra je pre svega interesantna jer je život Hugh Hefnera koji provodi vreme uz brojne lepe devojke, san mnogih muškaraca. Ali uz sve to je ipak dovoljno poučna da je preporučimo.

Starije igre na ovu temu

Steven Spielberg's Director's Chair

iz 1996-e

Mad TV

iz 1991-e
video majstor, 23.4.2010
Za diskusiju i pitanja na ovu temu možete koristiti naš forum
>>Za učestvovanje na forumu registracija nije neohodna<<