LG CINEMA 3D televizori sa pasivnim i jeftinim 3D naočarama

28.04.2011
LG logoLG je predstavio novu liniju 3D televizora "CINEMA 3D". Njihovi ekrani prikazuju 3D sliku tehnologijom sličnom tradicionalnoj bioskopskoj tehnologiji sa polarizovanim naočarama.  

Osnovna prednosti u odnosu na Active Shutter 3D tehnologiju je to što ovaj sistem koristi potpuno pasivne naočare koje su deset puta jeftinije, lakše i ne koriste baterije. Druga važna prednost je što nema treperanja ni zamora očiju kao posledice. Takođe nema čestih problema aktivne tehnologije kao što je desinhronizacija naočara, duplanje slike, zamućivanje opadanje svetline slike i sl.

Tehnologija CINEMA 3D ekrana se konkretno zove Film Patterned Retarder (FPR). Ne koristi ni verikalnu ni horizontalnu polarizaciju već "cirkularnu". Za razliku od vertikalno-horizontalne polarizacije, cirkularna polarizacija na staklima omogućava da 3D slika bude vidljiva uvek, bez obzira na položaj glave, nagib i ugao gledanja u odnosu na ekran.

CINEMA 3D naočare su veoma lepo dizajnirane, mase su svega 16 grama i izuzetno su jeftine. Uz televizor se dobija jedan par naočara a pakovanje od dodatnih 5 komada košta tek oko 15 evra.
Radi usporedbe, podsećamo da su Active Shutter 3D naočare dugo vremena koštale oko 70 evra i tek nedavno su počele da pojeftinjuju.

LG CINEMA 3D promotivni video:

Za diskusiju i pitanja na ovu temu možete koristiti naš forum
>>Za učestvovanje na forumu registracija nije neohodna<<