Škola Filma - Centar Za Razvoj Vizuelne Kulture Novi Sad

Škola Filma - Centar Za Razvoj Vizuelne Kulture Novi Sad

Novosadska škola filma za sve uzraste

O centru

"Centar za razvoj vizuelne kulture" (C.R.V.K.) je mlada grupa mladih ljudi koji se bave filmom, pozorištem, videom, dizajnom, literarnim stvaralaštvom, izdavaštvom, produkcijom, muzikom, stripom i ostalim kreativnim stvarima, uglavnom baziranim na, kako i ime kaže, vizuelnoj kulturi. Nastao i registrovan je u Novom Sadu 2008-e godine.

"Život i smrt sale bioskopske" je prvi projekat u organizaciji C.r.v.k. u saradnji sa Bunker Hill, kafe klubom. Realizovan 2009-e godine kada je u gradu od bioskopa funkcionisao samo "Art bioskop" Kulturnog centra, i to na izmeštenoj lokaciji na Spensu.

Projekat je nastao kao obzervacija Centra na položaj, konzumaciju i primenu pokretnih slika u današnje vreme, akcentovano na bioskop, njegovu istoriju i položaj, u Novom Sadu, Srbiji i svetu, do danas.

Projekat je kreiran u vidu nedelje filma, a ona je bila podeljena u dva pravca. U prvom je akcenat bio na predstavljanju i afirmaciji desetak novosadskih mladih autora, a u drugom su iskusni filmski radnici i stvaraoci (Gorčin Stojanović, prof. Dr. Marko Babac, Ilija Malin, Đorđe Kaćanski, Trifu Doru, Boris Gigov, Vladimir Kopicl) iznosili svoja iskustva i mišljenja o pokrenutoj temi, položaju pokretnih slika. Projekat se realizovao u periodu od 30.03.2005 do 04.2009.

2010-e godine centar je, takodje u saradnji sa Bunker Hill cafe-om organizovao "Kulturnu nedelju" u okviru koje se nastavilo sa promocijom mladih filmskih autora. Pored kratkih filmova u okviru "Kulturne nedelje" u prostorijama Centra (Dunavska 23, pasaž) je po prvi put bila organizovana i izložba stripova Mladena Mutavdžića.

Centar, danas 2011-e godine upisuje treću uzastopnu generaciju polaznika škole filma, a za kraj meseca Septembra sprema i prvo štampano izdanje, zbirku priča mladog proznog pisca Marka Kojića.

Program rada Škole Filma

  • Program se bazira na tromesečnom radu koji obuhvata osnove scenarija, istorije i teorije filma (naravno prilagodjeno uzrastu), a završni rad je kratak film za koji polaznici sami pišu scenario i režiraju ga.
  • Grupe se formiraju u skladu sa uzrastom (osnovnoškolci, srednjoškolci i stariji).
  • Nastava se odvija dva puta nedeljno u dve smene (pre, odnosno posle podne).
  • Nastavu vode eminentni predavači iz oblasti filma, a predvidjena su i gostujuca predavanja stručnjaka iz ostalih filmskih oblasti  (montažera, snimatelja, producenata, dizajnera zvuka i svetla...).
  • Na kraju godine se organizuje javna projekcija radova i dodeljuju diplome polaznicima.

Upis za novu školsku godinu 2011-e

CentarZaRazvojVizuelneKulture upisuje nove polaznike u školu filma. Upis je otvoren do početka Oktobra 2011-e.
Ako želite da kontaktirate Školu Filma

Facebook profil:
Škola Filma (CentarZaRazvojVizuelneKulture)

Adresa:
Dunavska 23 (u pasažu) / 2 sprat 
21000 Novi Sad, Serbia

Telefon:
063/ 551-740

Email:
 video majstor, 4.9.2011
Za diskusiju i pitanja na ovu temu možete koristiti naš forum
>>Za učestvovanje na forumu registracija nije neohodna<<