YouTube dobija novi izgled

01.12.2011
YouTube logoYouTube je danas predstavio novi dizajn i poprilično krupne promene. Promene su svrstali u tri grupe: nova početna stranica, novi dizajn YouTube kanala i uopšteno novi dizajn.

Sve izgleda potpuno drugačije a to je loša vest za one kojima se YouTube sviđao onako kako je izgledao do sada. Članovi koji su uložili mnogo truda u ulepšavanje i customizaciju svojeg kanala biće razočarani jer su novi kanali dosta pojednostavljeni i imaju mnogo manje mogućnosti da ih uredite po svojem ukusu i učinite jedinstvenim.

S druge strane kanali koji pripadaju YouTube partnerima i velikim kompanijama još uvek mogu da imaju poprilično jedinstven izgled i funkcionalnost. Sve navodi na pomisao da novi dizajn između ostalog ima za cilj da favorizuje YouTube partnere, što je verovatbno deo strategije da se YouTube učini profitabilnim. Čak i ako je tako, ne možemo im zameriti jer ovaj megapopularni sajt sa gigantskom količinom videa, stvara i gigantske troškove koji od nekuda moraju biti pokriveni.

Ispod je promotivni video koji prikazuje nove funkcije početne stranice. Međutim, izgled koji se vidi na snimku nije kao onaj koji stvarno možete videti ako posetite stranicu www.youtube.com već je mnogo više customizovan?! Da li će s vremenom omogućiti i takav dizajna, ostaje da se vidi.
Za diskusiju i pitanja na ovu temu možete koristiti naš forum
>>Za učestvovanje na forumu registracija nije neohodna<<