Potrošači mrze 3D naočare, kaže istraživanje

11.09.2010
nielsen logoPrema najnovijem istraživanju marketingške kompanije Nielsen, korisnici koji su isprobali 3D HDTV televizore koji zahtevaju posebne naočare, su manje zainteresovani da kupe 3D tv set nego oni koji nisu probali.

Najveći uzrok za razočarenje su 3D naočare. Oko 50% ispitanika su rekli da se osećaju nekomforno zbog "dodatka na glavi". 89% ispitanika su rekli da je nošenje ovih naočara malo čudno jer im je praktično nemoguće da rade nešto drugo  dok nose naočare. Mnogi korisnici a posebno mlađe osobe su navikle da rade više stvari odjednom i iritira ih što to uz ovakve naočare ne mogu.

Dodatni razlog razočarenja je visoka cena i međusobna nekompatibilnost naočara. Na primer naočare za Sony 3D televizor neće raditi za Samsung 3D tv itd.

Na početku istraživanja 25% ispitanika je želelo da kupi 3D teelvizor a nakon ovog iskustva taj procenat je pao na 12%.

Naravno sve to nije razlog za razočarenje 3D tehnologijom jer, kao što smo u prethodnih nekoliko vesti, rekli, više proizvođača je najavilo i čak prikazalo nove 3D televizore "bez naočara". Takođe odlična stvar za potrošače je činjenica da su 3D zahtevi izvršili ogroman pritisak na razvoj ekrana i sve boljih ekranskih karakteristika.
Za diskusiju i pitanja na ovu temu možete koristiti naš forum
>>Za učestvovanje na forumu registracija nije neohodna<<