Panasonic, Samsung, Sony i XpanD 3D zajednički donose novi standard Full HD 3D Glasses

08.08.2011
Full HD 3D Glasses logoDo sada, Active Shutter 3D tehnologija koja je korišćena na najvećem broju 3D televizora imala je verovatno najveći nedostatak u tome što nije bilo nikakve standardizacije. Poprilično skupe Active Shutter 3D naočare koje na primer zahteva Sony 3D teelvizor bile su neupotrebljive za Panasonic 3D televizore i obrnuto. Svaki proizvođač je imao svoja rešenja što je bilo prilično neatraktivno za potrošače a samim tim nije pomagalo ni proizvođačima.

Danas su četiri velike kompanije, Panasonic, Samsung, Sony i XpanD, konačno objavili novi standard "Full HD 3D Glasses" koji će da reši pomenuti problem. Panasonic, Samsung i Sony su veliki proizvođači 3D televizora a XpanD je lider u opremanju bioskopa, 3D Active Shutter naočarama i drugom potrebnom opremom za njih.

"Full HD 3D Glasses" će, jednostavno rečeno, da funkcioniše na sledeći način: sve 3D naočare sa oznakom "Full HD 3D Glasses" će biti upotrebljive za gledanje 3D sadržaja na televizorima i monitorima sa oznakom "Full HD 3D Glasses".

Pretpostavljamo da je ova Full HD 3D Glasses inicijativa, ubrzani odgovor ovih kompanije na jednostavnu i jeftinu LG Cinema 3D tehnologiju, koja je predstavljena tri meseca ranije i koja već stiče veliku popularnost.
Za diskusiju i pitanja na ovu temu možete koristiti naš forum
>>Za učestvovanje na forumu registracija nije neohodna<<