Uskoro Opera web browser za televizore i druge uređaje

05.01.2011
Na CES 2011 sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, Opera je prikazala svoju tehnologiju internet browsera za televizore i kućne uređaje koji se spajaju na televizor ili imaju sopstveni ekran.

Za razliku od dosadašnjih internet browser rešenja za teelvizore koja su bila prilično siromašna mogućnostima, Opera browser će nuditi iskustvo surfovanja slično onome koje imate na PC računarima. Opera browser za uređaje podržavaće najnovije industrijske standarde kao što su HTML5, CSS3, W3C widgets, OIPF i HbbTV. Od popularnih tehnologija nedostaje samo Flash ali s obzirom je ovo tek početak, ne sumnjamo da će uskoro biti i to.

Kao što smo već ranije prognozirali, možemo očekivati da će veoma brzo funkcionalnost televizora potpuno dostiću onu koju imamo na PC računarima.

Pored televizora Operina tehnologija za uređaje uključuje podršku za Set Top Box-ove, plejere, tablet kompjutere, igraće konzole, navigaciojne uređaje za automobile, biznis terminale i čak neke moderne kućne aparate bele tehnike.

Naravno ako vas zanima klasični web browser za PC raučunar uvek imate i Operu za PC: www.opera.com
Za diskusiju i pitanja na ovu temu možete koristiti naš forum
>>Za učestvovanje na forumu registracija nije neohodna<<